אירוח סתווי עם אלישבע גליקסברג

    אלישבע גליקסברג Comments Off on אירוח סתווי עם אלישבע גליקסברג
    23:39
    09.05.24
    קובי פינקלר No Comments on דובר צה"ל: תבוטל הילולת הרשב"י במירון בל"ג בעומר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אירוח משפחתי, אירוע רב משתתפים, מתנת הוקרה או עיצוב חלל יוקרה, יושפעו רבות מאיכותו של המוטיב. אלישבע גליקסברג, מנכ"ל 'יופי של אירוע' ומעצבת הבית, תביא מדי שבוע, טיפים מקצועיים ואסתטיים,אשר יוכיחו כי השפה העיצובית מדברת לכל אחד.

    והפעם, אירוח בניחוחות של סתיו

     

    שלכת על שולחני

     

    החגים חלפו כהרף עין, והביאו עימם את הסתיו על צבעיו וניחוחותיו.

    הטבע העוטף אותנו, מהווה השראה להום סטיילינג ואירוח. נבחר פיגמנטים ונשלב מוטיבים אשר יקחו אותנו למסע במחוזות סוריאליסטיים כל הדרך הביתה…

     

    גם לכאן הגיע הסתיו (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

     

    עריכה מאונכת באמצעות סטנד לצלחת האחורית. שלבי קיפול יודגמו בסרטון בלעדי לאתר (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    שילוב של צבע ומירקם- לקבלת התוצאה הרצויה (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    כשהאגרטל גבוה, ניתן למקם את הצמחים לצידו ולאו דווקא בתוכו (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    פינת אווירה, נרות מחופים בקליפות עץ ומקלות קינמון (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    קלוז אפ על הקומפוזיציה,אירגון האלמנטים בחלל באורח מושכל(סטילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

     

    סתיו חגיגי

     

    אירוסין, שבע ברכות, מלווה מלכה, אירוח עסקי או כל סיבה למסיבה-עדיין ניתן לבחור פגמנטיים סתויים ולסגנן עיצוב אלגנטי כמודגם בתמונה.

     

    ערכה מושלמת לכל סועד, תהילים למזכרת 'מלכות וקסברגר'(סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    במידה ואין מספיק אלמנטים כמספר הסועדים,ניתן לערוך בצד מזנון אווירה (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    חליטות בטעם של הוד…

     

    אימרה חסידית גורסת, שכוסות תה ופרקי תהילים תמיד רצויים, אבל רק כשהם חמים…

    ואכן, אחרי תפילות החגים רוויות הוד, מגיעה עונת החליטות. החל מכפרים בסין ועד ארמון המלוכה האנגלי, מדינות רבות סיגלו לעצמן טקסים סביב שתיית התה.

     

    הצעת הגשה לאירוח סתווי מהביל: עריכה קלאסית לצד כלים אותנטיים(סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

     

    מהי חליטה?

    פעולת השרית צמחים במים חמים לזמן קצר,קצוב, מכונה חליטה.

    יש המשתמשים במילה חליטה לגבי עלי התה/צמחים ולא לפעולה.

    יתרונות החליטה:

    מיצוי מקסימלי של טעמים וריחות המצויים בשמנים האתריים שבצמח. מים איכותיים בטמפרטורת 800 ומעלה יטיבו לקלוט אותם.

    למה מיועדת החליטה?

    בעיקר כשרוצים להכין משקאות חמים איכותיים העשויים מעלים, פירות, פרחים או תבלינים.

    מתי לחלוט?

    סמוך ביותר לשתיה.

    כיצד לחלוט לכמות של ספל סטנדרטי:

    1. להקפיד להכין בקנקן בעל מסננת
    2. לסנן במסננת חיצונית בשעת המזיגה במקרה שהקנקן אינו מכין מסננת,
    3. להוסיף כפית חליטה לקנקן מים רותחים
    4. לכסות את הקנקן ולהמתין כ 10 דקות
    5. למזוג לספל שתיה

     

    חשוב לדעת:

    אין לחלוט בכלי מתכת, אלא בקרמיקה חימר (מומלץ) או זכוכית עמידה בחום בלבד.

    טיפ:

    ניתן לשלב את החליטות בבישול פירות יבשים, דגנים וירקות.

    להימנע מתוספת חלב , המבלבל את טעמו המדויק והארומטי של המשקה.

    עלי תלתן אדום מוכנים לחליטה (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

     תלתן אדום

    תלתן אדום הוא צמח רב שנתי, גובהו נע בין 50 ס"מ ל 70 ס"מ ,פורח ממאי עד אוקטובר. פרחיו בגווני אדום ארגמן ובעלי ריח מתוק ונעים. כדי להכין תערובת איכותית, יש לקטוף את הצמח בשיא פריחתו. מחירו של קילוגרם פרחים שנקטפו בשיא פריחתם יכול ליותר מ 500 ₪.

     

    פעילות רפואית:

    פרחי התלתן האדום, מכילים חומרים פעילים בעלי השלכות רפואיות.

    יעילים לטיפול במצבים הבאים:

    • שיעול והצטננות
    • טיהור דם
    • בעיות עור

     

    תופעת לוואי:

    דילול דם, יש לקחת זאת בחשבון, וכמו בכל תרופה, להיוועץ עם רופא/רוקח.

    טעמו:

    מתקתקות עדינה

    הכנה:

    לצקת מים רותחים על 1-2 כפיות, להמתין בין 10-15 דקות, לצנן ולשתות.

    המינון המומלץ: בין 2 ל 4 כוסות ביום.

     

    מתכון ל-4 כוסות משקה

     

    חומרים:

    • 4 כוסות מים
    • כוס פרחי תלתן אדום
    • 2 כפות נענע או מנטה
    • דבש להמתקה

     

    הכנה:

    • לחלוט את התלתן במים רותחים ולהמתין 10 דקות
    • להוסיף את הנענע או המנטה
    • להמתיק עם דבש לפי הצורך
    • לערבב לקבלת סירופ

     

    אופציה:

    • להוסיף 2-3 טיפות לימון לכוס המשקה.

     

     

    פטרוזיליה

     

    צמח דו שנתי, גובהה 30 ס"מ ופריסתה עד לרוחב של 60 ס"מ, משמשת לתיבול ועיטור הפטרוזיליה הירוקה, הטריה והריחנית, המוכרת מסלטים ומרקים, מצטרפת למשפחת חליטות התה. בעת העתיקה שמשה קודם כל כצמח מרפא, רק לאחר מכן החלו להוסיפה למאכלים. יש המכנים אותה:מולטי ויטמין מהטבע.

    כיום משתמשים בה גם בתעשיות הבשמים והסבונים.

     

    (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

     

     

    פעילות רפואית:

    • ניקוי דם
    • הורדת לחץ דם
    • שיעול
    • יעילה במצבי חום גבוה וצמרמורות
    • עיכול
    • הסרת עדפי מים מהגוף
    • דלקות פרקים
    • בעיות עור
    • מניעת אבנים בכליות

     

    אזהרה:

    • לנשים הרות ומניקות אסור להשתמש בחליטת תה פטרוזיליה
    • לכולם-אין להפריז בכמויות שתית התה במהלך היום

     

    הכנת חליטה:

    2 כפות פטרוזיליה יבשה לכוס מים רותחים, לחלוט ע"ג מסננת, להמתין 5 דקות

    המתקה:

    באמצעות כפית דבש

    שיפור הטעם:

    2-3 טיפות לימון / מעט קליפת תפוז

    תוספת למיץ גזר(לאחר שהצטנן)

     

    סבתא היתה אומרת:

    לטיפול בעיניים נפוחות,יש להשרות זר פטרוזיליה בכוס מים חמים כעשר דקות. לאחר צינון וסינון, לטבול צמר גפן בחליטה ולמרוח בעדינות סביב העין.

    מומלצת להפגת ריחות רעים מהפה ודרכי הנשימה.

    (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

     הום סטיילינג סתווי

     

    מעט אדום להעלאת הטמפרטורה באופן מטאפורי, הרבה אפור, שטיח חוטים וחלוקי נחל-תמהיל מנצח לפינת ישיבה ביתית.

    לכל עונה בשנה יש את הצבע והאלמנט המייצגים אותה. ניתן להלביש את הבית באמצעות שינוי קל של אקססוריז

     

    (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    תכשיטי תה –מוזיאון וירטואלי

     

    שכיות חמדה שעוצבו בידי גדולי האומנים לטקס משתה תה

     

    גרמניה, שנת 1930 מתוך הספר קלאסיקות העיצוב (טורסטן , צ. האן, תומאס ברג, קלן, 2001)

     

    קנקן תה בצורת קאפקייק (Fifty Two Teapots Blog )

     

    בובת שלג בהשראת העונה, אחרי טיול שכזה, רק קנקן תה יציל את המצב. שפילד, בריטניה (FiftyTwo Teapots Blog )

    על הקנקן ועל מה שבתוכו, קולקצית יוקרה מחרסינה איכותית בשילוב אבני סברובסקי ,prouna (צילום:יח"צ)

     

    איכות החרסינה נבחרה בקפידה לשמירה על טמפרטורה מדוייקת וטעם איכותי,ההתייחסות לעיצוב-כתכשיט לכל דבר:שילוב של זהב וקריסטל ,דגם יופיטר, hankook (צילום:יח"צ)

     

    תה עם טוויסט

    לאחר שחלטנו,ערכנו ולגמנו, הגיע הזמן להפיק משאריות החליטה -את הטוב ביותר.

    לתובנה זו הגעתי , באחד מהפרויקטים בהם הפעלתי סטודנטים לעיצוב סביבה מוזיאלית. הפרוייקט שעסק בתקופת ימי הביניים, הצריך אותנטיות. לשם כך, חלטתי כוסות תה במגוון טעמים אשר הפיקו פיגמנטים שונים, טבלתי צמר גפן והספגתי את הנוזל הארומטי ע"ג נייר בריסטול, והתוצאה:דף בעל טקסטורות מרהיבות-כמו ממצא ארכיאולוגי יקר ערך.

    עקב הצלחת הניסוי, המשכתי לדגם מרקמים שונים והתוצאה לפניכם:

    מיניאטורות קנבס התלויות במקבץ .

     

    התה כתשתית לצביעה אומנותית

     

    (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    החומרים הדרושים:

    • תמצית תה
    • צמר גפן
    • משחת עיצוב
    • צבע גואש מטאלי
    • שבלונה
    • מכחול
    • קנבס מיניאטורי

     

    להשיג בחנויות למלאכת יד (סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    טיפ:

    ניתן להזין מדפסת ביתית בנייר שקף מתאים, להדפיס עיטורים , לחתוך באמצעות סכין חיתוך ולקבל שבלונה כבקשתך!

    תהליך העבודה:

    • לטבול את צמר הגפן בתמצית התה
    • להתיז בעדינות כתמי תה על משטח הקנבס(ניתן להציב את התמונה ותת לתה לטפטף באופן רנדומאלי)
    • להמתין לייבוש
    • להניח את השבלונה במיקום הרצוי
    • למרוח שכבת משחת עיצוב ו להמתין לייבוש
    • לעבור בצבע או בפיגמנט של תמצית התה על דיגום משחת העיצוב
    • לתלות ולהנות

     

    צילום תקריב על התבליט שנוצר (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    תוך זמן קצר נוצרת סדרת תמונות אבסטרקטית המושתת על תה (סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    לחשוב מחוץ לקנקן….(karchar korea)

     

     השבע של אלישבע

     

    1. לתת קונוטציה עונתית כבר בשלב בחירת הצבע
    2. לחמם את הטמפרטורה באמצעות צבעים חמים
    3. לבחור צמחים תואמי העונה גם כשמדובר בפרחי מלאכותיים
    4. להשקיע מחשבה בקונספט העיצובי אפילו כשמדובר בהגשת תה
    5. לשלב את חומרי הגלם בעיצוב, דוגמת עלים לחליטה
    6. לשלב כלים אותנטיים המספרים את סיפור ההכנה ,דוגמת:עלי ומכתש
    7. לחשוב מחוץ לקופסה (מי חשב שתה לא רק נועד לשתיה אלא גם לצביעה)?

     

    חורף בריא ומבורך

    אלישבע



    0 תגובות